Søren Lyngbye Billedkunstner og forfatterTlf. 30 22 64 05
info@sorenlyngbye.dk

Bøger

Målet
Lyrik og prosa midtvejs i firserne.
Da jorden skred under ham begyndte han at løbe. Han udså sig et mål og fortsatte ufortrødent, selvom han nu sank i til

På det tidspunkt hvor kaptajnen ophidset trak i alarmklokken og med slet skjult rædsel forkyndte, at der lå to kæmpehunde under hans seng, havde hans senilitet allerede nået dybder hvor kun spredte stråler af lys nåede ned. Kaptajnen boede på den yderste fløj af gamlehjemmet.  Der var et sparsomt møbleret værelse, hvis inventar bestod af en tremmeseng og en slidt læderstol. Så længe vi kunne huske, havde  kaptajnens misantropiske fjæs hærget denne del af hjemmet…
celle40Celle 40
21 timer af Sigurds Langs liv.

Indimellem følte han sig som en lænket hest. Han stod  bundet til en pæl i staldens
mørke, og ensomheden gnavede i hans sind, mens han drømte om det saftige                grønne græs på en forhistorisk eng. Kun sjældne gange lukkede gårdmanden                  ham ud af stalden og  drev ham rundt i  folden under eder og slag med ridepisken.            Instinktivt søgte han mod foldens yderkant.                                                                          Da trak bonden  så hårdt i rebet, at bidslet savede i hans læber, og blodet flød fra              munden. Men han han fandt  sig tålmodigt i det.
En dag søgte hans øjne himlens blå.  Til sin overraskelse så han en flok  himmelheste,  som gik og græssede af skyerne. Hestene betragtede ham opmærksomt og en hoppe  vrinskede opmuntrende.

Da glemte han alt om sin plageånd. Han sparkede bagud  og hørte smældet, da hovene  kvaste bondens pandeskal.  I næste nu galopperede han mod folden, og sprang    legende   let over hegnet.
Så løb han.
Jorden tordnede  under hans hove, og vinden susede i hans øjne. Det saftige grønne græs rev ham i næsen, men han havde ikke tid til at bie  og græsse, for det han løb efter  var det uopnåelige. Det var friheden og  de fjerne himmelheste han søgte.

 

Den Sorte Madonna Kunstnerroman
Om en tid bag jerntæppet
Thomas, hvad synes du om at bo bag Jerntæppet? Jeg ved det ikke. Hvad, tilfredsstiller det socialistiske fædreland ikke dine behov? Jeg mangler en kasserolle. En kasserolle? Ja til at koge kaffe eller æg. De har kun bageforme i butikkerne. Hvorfor kom du i grunden til Polen, Thomas? Det spørger jeg også tit mig selv om. Giv mig nu et ærligt svar. Er du kommet herned for at opleve revolutionen? Vil du virkeligt gerne vide det, spurgte jeg? Svar ordentligt. OK. Svaret er ret banalt og fantastisk. Jeg læste engang i et tidsskrift om en flodpram som sank i Wisla med flere hundrede nye ladaer om bord. Nogle år senere blev båden hævet, og man holdt en auktion over de gamle rustne biler. Ladaerne blev hver især solgt for mere, end hvad en ny kostede fra fabrikken. Jeg tænkte, at et land hvor man kan sælge druknede biler for flere tusind dollars måtte være værd at besøge…

 

 

 

 

 

Frejas Tårer
En skælmeroman om gudernes indtog i Aros
Forlaget Hovedland 2001
Hugin og munin var som bekendt Odins navnkundige ravne. De sad på hans skuldre og hviskede ham tidender i øret, som de havde opsnappet den store verden.
Stiften indvier i dag en ny klumme, som hedder Hugin og Munin. Ikke fordi deres rapportør har fået en lille fjer på eller er tyvagtigt anlagt. Men han vil gerne med ravnens øjne registrere de små historier i byen. De historier, som ikke får de store overskrifter i avisen, men som alligevel har læsernes bevågenhed.
Livet eksisterer, hvor man mindst venter det. Tag nu bare en dråbe vand fra grøftekanten. Tilsyneladende uden liv. Men sætter man vanddråben under et mikroskop, åbenbarer der sig en mikroverden af småkravl og bakterier. En verden usynlig for det blotte øje, men ikke desto mindre uundværlig i sin lidenhed.
Deres ydmyge rapporter vil være mikroskopholderen, som taget smålivet op under linsen.

Søren Lyngbye

Skupturer, malerier, design, undervisning, multikunstprojekter, bøger, bibliografier, happenings, gadegøgl, show, oplæsning, foredrag og idéoplæg.

Kontakt for opgaver, booking
Kunstnernes Kooperative Aps
Kongensgade 60 2.sal
5000 Odense C
66179758

Kontakt
Søren Lyngbye
Tverstedvej 16
9800 Hjørring
Mobil 30 22 64 05
info@sorenlyngbye.dk

Se min profil:
Profil på litteratursiden.dk